Witam Was na kanale Nietolerancja Pokarmowa Męskim Okiem. Przepis nie będzie zawierał alergenów, których ikony właśnie widzicie na ekranie. Podczas dzisiejszego wspólnego kuchcenia pokaże Wam przepis na bezglutenową pizze bez nabiału i drożdży Serdecznie zapraszam Do jej przygotowania będziemy potrzebowali 200 gram mąki ryżowej 110 gram mąki ziemniaczanej 1 łyżka siemienia lnianego 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżki cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki soli 1 łyżka oleju rzepakowego Woda od 170 ml do 260 ml 0,5 kg filetu z piersi kurczaka Do jego przyprawienia pieprz cytrynowy sól zioła prowansalskie będziemy również potrzebowali 180 gram passaty pomidorowej 0,5 kg pieczarek 1 papryki czerwonej 1 papryki zielonej 1 cebuli products wegańskiego brytfanki o wymiarach 28cm x 28cm Paprykę myjemy, wykrawamy środki i kroimy w paski Pieczarki obieramy i kroimy w paski Paprykę i pieczarki podduszamy do miękkości Cebule obieramy, kroimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju rzepakowym do czasu jej zeszklenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę przyprawiamy solą pieprzem cytrynowym ziołami prowansalskimi Całość mieszamy zalewamy wodą Dusimy sheath przykryciem Pasatte pomidorową przyprawiam pieprzem cytrynowym solą ziołami prowansalskimi i całość mieszamy Aby zrobić ciasto do pizzy do miski wsypujemy mąkę ryżową mąkę ziemniaczaną siemię lniane proszek do pieczenia cukier trzcinowy sól całość mieszamy i następnie dodajemy olej rzepakowy wodę Następnie ciasto wyrabiamy przy wykorzystaniu tak zwanych końcówek hak Jeśli ciasto wyszło zbyt sypkie dodajemy jeszcze wody i ponownie wyrabiamy Wyrabianie ciasta trwa od 5 do 10 minut Po wyrobieniu ciasto przykrywamy i pozostawiamy na 15 minut Między czasie naszą brytfankę smarujemy olejem kokosowym Następnie ciasto przekładamy do brytwanki i rozprowadzamy je Przed włożeniem ciasta do piekarnika jego wierzch delikatnie smarujemy olejem rzepakowym Tak przygotowane ciasto wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni Celsjusza góra dół piekarnika na 10 minut Po wyciągnięciu z piekarnika podłoże naszej pizzy smarujemy passatą pomidorową Następnie dajemy ser wegański paprykę pieczarki cebule i na koniec pierś kurczaka Następnie ponownie naszą pizze wkładamy do piekarnika na 10 do 15 minut Teraz ukroję kawałek aby pokazać Wam jak nasza pizza się prezentuje Jeśli wypróbowaliście przepis i spodobał się Wam.Wrzućcie zdjęcie
na Facebooka lub Instagrama z oznaczeniem mojego profilu. Dzięki temu będę mógł zobaczyć efekty Waszego kuchcenia. Już za tydzień podczas kolejnego wspólnego kuchcenia pokaże Wam przepis na bezglutenowe wegańskie Raffaello Zapraszam serdecznie.